Welkom op onze vernieuwde website!

Installatie boilers

Een elektrische boiler biedt een betrouwbare oplossing voor het verwarmen van water, met de voordelen van efficiënte opwarming en een constante watertemperatuur in je woning. Deze boilers zijn eenvoudig te installeren en ideaal voor situaties waar geen gas beschikbaar is. Met een elektrische boiler kies je voor een gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve manier om warm water te verkrijgen, zonder complexe installatie- of onderhoudsprocedures.

Bij Denotechnics, actief in Gent, Wetteren, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Brakel, Ronse, Waregem en Deinze, specialiseren we ons in het aansluiten, installeren en plaatsen van elektrische boilers. Ons team van ervaren installateurs zorgt voor een vakkundige en efficiënte installatie, zodat je zonder zorgen kunt genieten van warm water.

Het verschil met een warmtepompboiler

Hoewel zowel de elektrische boiler als de warmtepompboiler water verwarmen, verschillen ze op technische vlakken. Een elektrische boiler verwarmt water direct met elektrische elementen, wat zorgt voor een eenvoudige en vaak goedkopere installatie. Dit maakt het ideaal voor situaties waar gas niet beschikbaar is.

Aan de andere kant haalt een warmtepompboiler warmte uit de omgevingslucht en gebruikt deze om water te verwarmen. Dit resulteert in een hogere energie-efficiëntie op lange termijn, hoewel de initiële kosten voor aanschaf en installatie vaak hoger zijn.

Plaatsing en aansluiting elektrische boiler

Het aansluiten van een elektrische boiler vereist nauwkeurigheid en vakmanschap. De juiste plaatsing is cruciaal; idealiter wordt de boiler strategisch geplaatst om warmteverlies te minimaliseren, bijvoorbeeld dicht bij een waterbron. Onze gespecialiseerde installateurs bij Denotechnics, aanwezig in Gent, Wetteren, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Brakel, Ronse, Waregem en Deinze, zorgen ervoor dat zowel de voorbereiding van de water- en elektrische aansluitingen als de uiteindelijke installatie soepel en veilig verloopt.

 

Maak een afspraak voor jouw aansluiting

Voordelen van een elektrische boiler

 

 

  • Eenvoudige installatie
  • Minimaal onderhoud
  • Kostenbesparend

Een elektrische boiler biedt verschillende voordelen. Ze zijn eenvoudig te installeren, vereisen minimaal onderhoud en zijn kostenbesparend in gebruik. Deze boilers kunnen ook bijdragen aan een lagere energiefactuur, vooral vergeleken met oudere systemen. Hun eenvoud in installatie en gebruik maakt ze tot een populaire keuze voor huishoudens.

Welk onderhoud komt er kijken bij een elektrische boiler

Het onderhoud van een elektrische boiler is essentieel voor een lange levensduur en optimale prestaties. Regelmatige controles en het reinigen van de boiler helpen om de efficiëntie te behouden en de kans op storingen te minimaliseren. Om dure reparaties te voorkomen, raden we aan om de boiler jaarlijks te laten inspecteren door een professional.

Bij Denotechnics voorzien we je graag van advies en ondersteuning bij het onderhoud van uw systeem. Wil je weten hoe je je boiler het beste kunt onderhouden en optimaal kunt gebruiken? Lees dan best eens onze blog vol do’s & don’ts en handige tips & tricks voor het dagelijks gebruik en onderhoud van uw elektrische boiler.

 

Maak een onderhoudsafspraak

Kies Denotechnics als installateur voor jouw elektrische boiler

Bij Denotechnics kun je rekenen op deskundige installatie en professioneel onderhoud van je elektrische boiler. We zijn actief in Gent, Wetteren, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Brakel, Ronse, Waregem en Deinze en zorgen voor een veilige en efficiënte plaatsing van je boiler. Dankzij onze expertise garanderen we een probleemloze werking, zodat je altijd kunt genieten van betrouwbaar warm water in je woning.

 

Begin jouw installatie

Veelgestelde vragen over de aansluiting van boilers

Hoe weet ik welke capaciteit elektrische boiler ik nodig heb?
De capaciteit van je elektrische boiler hangt af van het aantal mensen in je huishouden en je waterverbruik. Een gezin van vier heeft bijvoorbeeld meestal een boiler van 100 tot 150 liter nodig, terwijl een kleiner huishouden voldoende heeft aan 50 tot 80 liter.

Kan een elektrische boiler op elke locatie in huis worden geplaatst?
Niet altijd. De plaatsing van een elektrische boiler vereist toegang tot zowel waterleidingen als een elektriciteitsaansluiting. Daarnaast moet er voldoende ventilatie zijn en moet de boiler op een stevige ondergrond staan om veiligheid te garanderen.

Hoeveel energie verbruikt een elektrische boiler gemiddeld?
Het energieverbruik van een elektrische boiler varieert, afhankelijk van de capaciteit en het gebruik. Gemiddeld verbruikt een boiler van 100 liter ongeveer 2.5 kWh per dag, maar dit kan hoger zijn bij intensiever gebruik.

Zijn er duurzame opties voor een elektrische boiler?
Ja, sommige elektrische boilers kunnen worden gecombineerd met zonnepanelen of aangesloten op groene energiebronnen. Dit kan helpen om de energiekosten te verlagen en de impact op het milieu te minimaliseren.

Kan ik een timer of smart control gebruiken met mijn elektrische boiler?
Ja, veel moderne elektrische boilers kunnen worden uitgerust met timers of smart home-systemen, zodat je het verwarmingsproces kunt automatiseren en energie kunt besparen door de boiler alleen op bepaalde tijden te laten werken.

 

Jouw vraag niet gevonden?

stel ze aan ons